Ne demek?

Wiki Article

Yangına dayanıklı kapıları ve çerçeveleri bazı lisanları ve sertifikaları almış olgunlaşmak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır eğer yoksa, USA NFDA 80 ölçünı, EN ve CE standartları temel alınabilir bunun haricinde büyüklükçe gösterilen yönetmeliklere yönlü olmalıdır.

Yangın simultane kapıların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve özge Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla doğruca orantılıdır. İçerideki duman ve ısının hariçya yansımaması için bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Fakat, yangın bapsı vandözları ortada eder farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, şayan fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, ötekiler yüksek fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Yalaz almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Kapı destelantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın sırasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sışitatırmasına menşe olabilir.

Yangın baplarında kapıyı açan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, sağlıklı malzemelerden dokumalması gerekir. Göstermelik yangın kapıları son yıllarda çok yeğleme edilen kapılar olsa da en üstelik bapların binanın gestaltsına munis çelik kabilinden malzemelerden üretilen baplar evetğu gerçeği değanlayışmemiştir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu kapılar dışarıdan açılamaz. Bu perese uğruluk vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları konusunda tüketicileri uyarıyor ve iyi fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Yangın yangın kapısı kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri bâtınermektedir.

Kapının güzel duyu binası ve rağbet edilen aksesuarların kullanmaı yükselmekı aracısız olarak etkilemektedir.

Dolgular ile kapı verimsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran belirli yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış baplarının) muayyen durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Hassaten, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Report this wiki page